nedjelja, 27. prosinca 2015.

Neodoljiva homemade sirova zimska čokolada


Iskoristi ovo zimsko doba koje nam donosi predivne začine poput cejlonskog cimeta, te napravi svoju homemade sirovu čokoladu koja će vam se topiti u ustima radi fine  punoće okusa

Recept za domaću sirovu čokoladu oduševit će mnoge jer je priprema vrlo jednostavna. Za razliku od kupovne čokolade, ova čokolada je zasitnija i energetski bogatija

Ljubitelji čokolade će najćešće pojesti cijelu tablu,a  za ovu poslasticu dovoljna su dva zalogaja



Sastojci:
-140 gr kakao maslac
-40 gr sirovog kakao praha
-1 žličica sirove vanilije u prahu
-1 žličica cejlonskog  cimeta
-50 -60 gr kokos šećera
-sjeckani lješnjaci, kakao zrna

U ovom receptu korišten je kokos šećer kao veganski proizvod, no vi možete koristiiti i med, javorov sirup, steviju

Kokos šećer ima fini okus karamele, dobiva se iz cvijeta kokosove palme te sadrži puno magnezija i željeza, kao i aminokiselina. S obzirom da sadrži jednostavne šećere, brzo se razgrađuje u krv i pruža trenutačnu energiju



Priprema:

Rastopite kakao maslac i kako prah na vodenoj kupelji, pa smjesu prebaci u blender dodaj kokos šećer, vaniliju i cimet i sve dobro pomiješaj. Smjesu ulij u kalup , dodaj sjeckane lješnjake i kakao zrna, stavi u hladnjak ili u zamrzivač na kratko da se stisne




Dobar tek







1 komentar :